Loading ...
Vit choklad mocka cover image

Vit Choklad Mocka

En krämig vit chokladtwist på en klassisk mockadrink. Den här vita chokladmockan är lätt att göra hemma och helt fantastisk, oavsett om du serverar den varm eller med is för en kall vit mockafrappe.
Publicerad Maj 11, 2022
M
Malin Helgman
Kaffeexperter@Löfbergs
equipment

Espresso

brew_ratio

1:3

yeild

1

equipment

Espresso

brew_ratio

1:3

yeild

1

Markera som bryggt

Detta cafémockarecept är superenkelt, men jättegott. Ett bra sätt att njuta och unna sig en lyxigare kaffe när du är sugen på något sött, utan att behöva lämna ditt hem eller spendera en förmögenhet! Vi kommer att visa dig hur man gör den och dess variationer.


Hur man gör en vit chokladmocka utan en espressomaskin

En espressomaskin är verkligen ett användbart tillskott till ditt hem om du vill kunna göra någon form av kaffedryck med choklad hemma, speciellt om det är något du vill kunna göra ofta, snabbt och enkelt.


Det är dock inte nödvändigt att rusa ut och köpa en espressomaskin för att kunna njuta av ett vitt mockakaffe hemma. Istället för att brygga en espresso med en maskin, blanda helt enkelt ditt favorit espressopulver med lite kokt vatten för att lösa upp det helt, och använd detta istället för en bryggd espresso, följ sedan resten av detta mockarecept enligt anvisningarna.


Hur mycket kaffe är det i detta vit choklad mocka receptet?

Denna vita chokladmocka är inte en särskilt stark dryck. Om du kan, använd din maskin för att brygga en lungo med ett förhållande på 1:3 mellan kaffe och vatten.


En något svagare kaffesmak kompletterar den krämiga vita chokladen, vilket ger dig en len, subtil och söt varm dryck, utan de bittra smakerna som mer kaffe, eller starkare kaffe, skulle ge. Men om du föredrar en starkare kaffesmak, eller behöver en större koffeinboost, brygg en dubbel shot istället.


Hur man gör vit mocka utan vit chokladsås

Ingen vit chokladsås? Inga problem!

Du kan byta ut den mot kaffesirap med vit choklad om du har det, eller så kan du försiktigt smälta 3 matskedar chokladknappar eller en liten chokladbit på spisen i ett vattenbad tills det inte finns några klumpar. Häll detta i din mugg och slutför stegen i detta recept.

Ingredienser

Gör så här

1
2
3
4
5

Om författaren

file-imag

Läs originalguiden

Originalspråk : English

U
Daniel Hedlund
Kaffeexperter@Era of We

Kommentarer